Linkbuilding is zonder enige twijfel een van de krachtigste tools die we tot onzer beschikking hebben. Bouw goede links op en uw website zal overeenkomstig stijgen in de rankings. 

Desalniettemin wordt linkbuilding steeds moeilijker en verandert Google voortdurend zijn algoritmes. Als SEO-professionals moeten we scherp blijven en altijd op de hoogte zijn van de kern van linkbuilding: de metrics.

Om uw inspanningen te ondersteunen, hebben we een lijst samengesteld met de 4 meest essentiële metrics die we steevast controleren om die sappige links voor onze klanten te bouwen en de competitie voor te blijven

Metric #1 :: Link Detox Risk

hoog linkdetox risico

Link Detox Risk is een unieke metric van Link Optimizer. Het gebruikt geautomatiseerde regels om het risico te berekenen dat een link (of website) het doelwit wordt van een Google penalty

Waarom is dit nu onze nummer 1 metric? Wel, een andere metric is de Domain Authority, maar daar heb je vaak geen zicht hoe vervuild of hoe gezond een inkomende link van een bepaalde pagina is. Links moeten echter op paginaniveau worden gemeten. Een link is een verbinding van de ene pagina naar de andere, niet een domein naar een ander domein. Een domein is slechts een verzameling pagina's met links.

Simpel gezegd: je kunt een pagina niet beoordelen op domeingebaseerde metrcis. Zelfs Google heeft bevestigd dat ze geen domeinbrede metrics hebben.

 

Metric # 2 :: Link Trust / Betrouwbaarheid van de link

Link Trust

Om links van hoge kwaliteit te bouwen, moeten die links betrouwbaar zijn in de algoritmische ogen van Google. Dit vertrouwen is niet eenvoudig te vervaardigen. Vertrouwen wordt geërfd van de bronpagina van uw links. Hoe meer vertrouwen een bronpagina heeft, hoe meer vertrouwen het geeft aan de doelpagina, dat wil zeggen de pagina waarnaar u de links bouwt. Om het vertrouwen van een bronwebsite te meten, heeft Link Optimizer een metric genaamd "Link Trust", die niet beschikbaar is in Ahrefs of SEMrush of andere online tools.

 

METRIC # 3 :: LINK Power / de kracht VAN DE LINK

Link Power

Link Power is de tweede pijler van het tweedimensionale meetsysteem op linkkwaliteit bij Link Optimizer. "Link Power" lijkt enigszins op de oude Google Page Rank of de UR-rating in Ahrefs en meet de kracht van een website en/of pagina. Deze kracht bepaalt, in combinatie met het vertrouwen, de kwaliteit van de link die u wilt bouwen.

 

METRIC # 4 :: Hoe meet je snel en efficiënt ?

Link Analyse Audit - Detox Risk

De beste manier om deze statistieken eenvoudig en effectief te meten, is met onze hulp. We tonen u het Link Detox-risico (het meest essentieel om Google-boetes te voorkomen) i.c.m. de Link Power en Link Trust. Hulp nodig of wenst u ook een Link Risk Analyse te bestellen, contacteer ons voor meer info.

 

Gerelateerde blogberichten: 

9 manieren om de kwaliteit van de link te controleren