Waarom linkbuilding nuttig is en hoe pakken we dat aan bij Link Optimizer?

Linkbuilding behoort nog altijd tot één van de belangrijkste SEO-technieken is. Met linkbuilding zorg je voor kwalitatieve backlinks naar je website, waardoor deze gaat stijgen in de ranking van de zoekmachines.

linkbuilding Link Optimizer

Let wel linkbuilding is geen werkje dat je snel even tussendoor moet doen of aan je junior marketing medewerker moet overlaten. Resultaatgerichte linkbuilding voor de Belgische & Nederlandse markt vereist kunde en kennis. De spelregels en algoritmes van de zoekmachines veranderen voortdurend, waardoor je de vinger aan de pols moet houden. Bovendien blijft het risky business want amateurisme kan leiden tot dalingen in plaats van stijgingen. Linkbuilding kun je dan ook maar beter aan professionele speler met de nodige referenties en bewezen resultaten overlaten. Linkbuilding hoort standaard tot je SEO-aanpak te behoren als je op langere termijn en zonder advertenties wil scoren in de zoekmachines.

Linkbuilding is een aanpak op langere termijn

Ga je aan de slag met linkbuilding dan moet je wat geduld hebben. Er zijn nog altijd bedrijven die geloven dat ze van vandaag op morgen het resultaat zien van linkbuilding. Je hebt echter toch al snel 3 maanden nodig voordat je de eerste resultaten begint te zien. Linkbuilding is eigenlijk een voortdurend proces dat het het hele jaar door tot je marketingaanpak zou moeten behoren. Op die manier ga je organisch een flink stuk stijgen en kun je de advertentiekosten drukken. Weet dat het merendeel van de surfers nog altijd eerder op organische links klikt in de zoekmachines, dan op advertenties. Bovenaan staan in bijvoorbeeld Google kun je perfect bereiken met doorgedreven inspanningen op het vlak van doorgedreven strategische linkbuilding.

Na deze stap komt het er op aan een waaier aan relevante, betrouwbare & autoritaire links op te bouwen naar uw website. De pagina's, satellietsites en blogs waaruit we linken beheren we grotendeels zelf en zijn voor Google 100% betrouwbaar. Essentieel om tot een goed resultaat te komen, want uw positie wordt bepaald door het aantal relevante pagina's waarop naar uw website verwezen wordt.  Na een bepaalde tijd zal Google uw website beter indexeren en hoger plaatsen in de ranking. Relevante content en verwijzingen zijn immers essentieel en daar zorgen we bij Link Optimizer voor.

 

Bij Link Optimizer streven we naar kwaliteit en garanderen we een maximaal resultaat met linkbuilding 

Meer dan 70% van uw positie in de zoekmachines wordt bepaald door relevante links. U kan dus maar beter professionele linkbuilding specialisten erbij betrekken.

Aangezien enkel relevante links bijdragen aan uw positie weten we dat overdaad schaadt en verkiezen we kwaliteit boven kwantiteit. Link Optimizer zorgt net voor die linkbuilding en relevante sleutelwoorden die uw posities positief zullen beïnvloeden.

Het belang van linkbuilding

We herhalen het nog eens voor u: relevante links zijn het belangrijkste signaal voor Google en andere zoekmachines om uw website een plaats te geven. Links vanaf andere websites vallen amper te manipuleren en daar hecht Google belang aan. Zoals eerder aangegeven beheren we bij Link Optimizer een heel aantal linkbuilding sites zelf zodat we er ook waardevolle content op kunnen zetten, nog iets wat Google waardeert. Maar ook vanaf andere sites kunnen we linkbuilding doen voor uw site, waardoor u een gezond linkprofiel bekomt. Slechte links? Die bestaan ook! Waardeloze links verwijderen we met linkdetox, zodat deze niet-relevante links geen schade aan uw autoriteit kunnen toebrengen.

Wij brengen de autoriteit van linkbuilding in kaart

Als specialist in linkbuilding zitten we voor u aan de knoppen. Niet onbelangrijk want ongeveer 70% van uw positie in de zoekmachines wordt bepaald door relevante links. Wat meteen het belang van een linkbuilding specialist onderstreept. Van groot belang bij linkbuilding is het bepalen van de autoriteit van een site die naar u linkt. Waar vroeger Google een PageRank toekende behoort die nu tot de verleden tijd. Als specialist in linkbuilding beschikken we echter toch nog over de nodige tools om de kwaliteit & de betrouwbaarheid van links te bepalen.

Starten met linkbuilding voor uw website?

Met linkbuilding staat of valt uw website in Google. Een gezond linkprofiel is belangrijk. Wij verzorgen uw linkprofiel, elimineren slechte links en bouwen krachtige en betrouwbare links bij. Wacht niet langer, linkbuilding blijft het belangrijkste aandeel in de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 

GERELATEERDE DIENSTEN

LINKRESEARCH

Met Linkresearch krijgt u een volledig beeld van uw backlink-profiel. We zijn in staat in te schatten welke links een bepaalde impact kunnen hebben op uw linkprofiel, zodat u nooit meer risicovolle links kan bouwen.

LINKDETOX

Met linkdetox sporen we schadelijke links op de rankings in de zoekmachines schade berokkenen op en laten Google hiermee geen rekening meer mee houden.