Wat is linkbuilding?

Relevante links, daar draait het om bij linkbuilding. Gaat u aan de slag met linkbuilding dan gaat u actief relevante links verzamelen of opbouwen vanuit andere websites naar die van u. Dat doet u niet blind, alles begint immers met een analyse van links en zoekwoorden waar u op gevonden wil worden. Het doel van linkbuilding is om hoger te scoren in de rankings van Google met de belangrijkste zoekwoorden, die meestal ook de moeilijkste zijn, hechten immers aardig wat belang aan relevante en kwaliteitsvolle linkbuilding.

Wat is linkbuilding?

 

Wat brengt linkbuilding bij?

Linkbuilding kan je als onderneming heel wat bijbrengen. Goed gevonden worden in Google of andere zoekmachines is vandaag de dag essentieel om succes te boeken. Ondoordacht met linkbuilding starten is echter niet zo verstandig. Wil je op de eerste pagina in de zoekmachines staan en geen risico lopen met linkbuilding, dan is een goed doordachte linkbuilding strategie noodzakelijk. Bij Link Optimizer hebben we deze linkbuilding strategie in de vingers en zorgen we ervoor dat onze klanten op een duurzame en toch doeltreffende manier stijgen in de zoekmachine rankings.

Meer verkeer & traffic met linkbuilding

Het spreekt voor zich dat hoe hoger u staat in Google, hoe meer verkeer u naar uw website trekt en hoe groter de kans op verkoop. Bij Link Optimizer beheren we de meeste pagina’s, satelliet sites en blogs waaruit we linken grotendeels zelfs, zodat we de betrouwbaarheid van de websites en een goed resultaat kunnen garanderen.

Wij zorgen voor relevante content en links van websites met een hoge autoriteit, waardoor uw site beter indexeert en hoger gaat scoren in Google.

Een gezond linkprofiel met relevante links

Links naar uw website zijn mooi, maar belangrijke links zijn nog veel belangrijker. Hoe meer kwalitatieve backlinks naar uw website en pagina’s, hoe populairder uw site wordt bij de zoekmachines. Maar wees maar zeker dat niet elke link evenveel waard is. Een link van een belangrijk geachte site (nieuwssite, populaire blog, …) wordt hoger ingeschaald dan bvb. een link van een startpagina.

Hoe meer waardevolle links, hoe gezonder uw linkprofiel en hoe relevanter Google uw site kan inschatten. Met linkbuilding bouwen we bij Link Optimizer een gezond linkprofiel voor uw site op, waardoor uw autoriteit stijgt en u een betere positie bekomt in Google. Kwaliteit is daarbij nog belangrijker dan kwantiteit!

  Score van een risicovol linkprofiel. De Oplossing is linkdetox.

Laag risico linkprofiel na grondige linkdetox

  

Laat de concurrentie achter u met linkresearch

Met de juiste links geeft u uw concurrentie het nakijken. Een kwalitatief backlinkprofiel zorgt ervoor dat u zonder dure Google Ads op een organische manier stijgt in de zoekmachines. Linkbuilding mag dan misschien een werk van iets langere adem zijn, op langere termijn bespaart u er veel geld mee uit. Het gaat dan om een verstandige investering, want SEO kost relatief weinig. Een goede linkbuilding strategie, een trouwe partner en kwalitatieve content vormen hier de basis voor succes.

Zet vandaag nog in op linkbuilding

Wacht niet langer, want hoewel Google zijn algoritmes continu aanpast, blijft linkbuilding een succesvol onderdeel. Kwaliteit wordt steeds belangrijker en omdat we bij Link Optimizer die voor een groot stuk in eigen handen hebben én we relevante en waardevolle content voorzien, scoren de sites van onze klanten ontzettend goed. Traffic is key en daar zorgen we voor. Reken dus maar dat een investering in linkbuilding nog altijd razend interessant is.

Voldoende te weten gekomen wat linkbuilding is?

Denkt u na om uw linkbuilding uit te besteden, dan loont het zeker de moeite om eens samen te zitten. Wij zetten een linkprofiel op en houden het up-to-date want ook de actualiteit is belangrijk. Regelmatig nieuwe links plaatsen is nodig om uw positie in de top 3 te handhaven.

START VANDAAG MET LINKBUILDING

Meer weten over wat we op het vlak van linkbuilding voor u kunnen betekenen? Contacteer ons!