Linkbuilding is geen magie, maar u laat het maar beter over aan een linkbuilding specialist. Gaat u er niet voorzichtig en met kennis van zaken mee om, dan kan het aardig wat schade berokkenen. Een Google penalty kan u maar beter voorkomen.

Een natuurlijk combinatie van verschillende linkbuilding technieken geeft veruit het beste resultaat

Het moet er voor Google op zijn minst op lijken of de backlinks op een ‘natuurlijke’ wijze zijn ontstaan. Uit ervaring weten we dat onderstaande linkbuilding technieken het nog steeds goed doen:

●     Blogs op relevante sector gerelateerde websites
Kwalitatieve blogs met waardevolle info worden hoog ingeschaald door Google, zeker als ze zich in dezelfde sector situeren. Bij Link Optimizer hebben we heel wat hoogwaardige sites in eigen beheer en produceren we waardevolle content.

●     Persberichten op nieuwssites
Persberichten worden hoog ingeschaald door Google, zeker omdat de meeste nieuwssites over heel wat autoriteit beschikken. Bovendien vormt het ook een uitgelezen manier om links van lezers te scoren en zo natuurlijke links te krijgen. Bij Link Optimizer kunnen we met gemak persberichten schrijven en distribueren.

●     Tiered linkbuilding of Cross Linking
Deze term werkt uitstekend bij zoekwoorden met hoge concurrentie. Heeft u een mooi artikel op een site met hoge autoriteit, dan geven we deze nog een extra duwtje in de rug met extra links naar die blog of pagina. Hierdoor maken we links met power nog sterker.

●     Opzetten van eigen link netwerken
Nog een ideale trigger onder de linkbuilding tecnhieken is het opzetten van eigen relevant netwerk waar iedere website met haar eigen unieke & originele content gaat ranken in Google. Onrechtstreeks gaat de hoofdsite mee naar boven ranken. 

●     Backlinks van onderhouden startpagina’s met Autoriteit
Hoewel Google steeds meer belang hecht aan kwalitatieve backlinks, verliezen we de kwantiteit niet uit het oog. De meeste startpagina’s zijn zwaar vervuild, maar sommige, niet veel meer, zijn perfect onderhouden en hebben dan ook door de jaren heen een gigantische autoriteit opgebouwd. Daarom we deze niet links laten liggen. Vaak gaat het ook een stukje om linkruil.

Al deze linkbuilding technieken samen vormen een krachtig en gezond linkprofiel

Linkbuilding technieken die u aardig op weg kunnen helpen

Bij Link Optimizer gaan we niet over één nacht ijs op het vlak van linkbuilding en gaan we strategisch te werk. In de loop der jaren hebben we al heel wat succesvolle linkbuilding strategieën ontwikkeld waar onze klanten de vruchten van plukken. Van deze best practices geniet u mee. Zo kunnen we voor verschillende pagina’s op uw website andere linkbuilding technieken die we inzetten. Het gaat steeds om een mix van zeer kwalitatieve en gerichte links.

Laat ons vandaag nog uw linkprofiel onder handen nemen

Denkt u na over linkbuilding, dan loont het zeker de moeite om de koppen eens samen te steken. Wij zetten een linkprofiel op en houden het up-to-date want ook de actualiteit is belangrijk. Regelmatig nieuw links plaatsen is nodig om uw positie bovenaan te handhaven.

Meer weten over wat we op het vlak van linkbuilding voor u kunnen betekenen? Contacteer ons