Sommige redirects helpen je meer dan anderen

Sinds 2013 kunnen redirects voor het doorgeven van links, penalties veroorzaken in je rankings. In het verleden was er een SEO handigheidje en kon je domein redirects toepassen en alle positieve invloeden bekomen zonder penalty. Sinds 2013 en Penguin 2.0 is dit verleden tijd. Dit betekent dat alle satelliet domeinnamen of domeinen die je gekocht hebt voor je SEO en geredirect hebt voor penalties kunnen zorgen. Je site kan nog altijd goede links hebben, maar de links die geredirect zijn kunnen voor penalties zorgen. Daarom is een Linkdetox analyse van Link Optimizer een must-do voor elk geredirect domein. Zo ontdek je on- en offpage SEO problemen en merk je de Google penalties en nog veel meer op.

Gebaseerd op een aantal SEO experimenten die we hebben getest, kwamen we tot het besluit dat sommige redirects je website meer helpen dan anderen. 

We begonnen met deze tests in februari 2016 en analyseerden links van pagina’s met 301, 302 en 307 redirects. We keken o.a. naar de kracht van de “ankertekst” van de uitgaande links. De doelpagina is een domein met autoriteit. De test wees uit dat je vrij snel kan dalen in de rankings als je gebruik maakt van 301 redirects (enkel indien deze redirects gebroken of slechte links mee doorgeven). Aan de andere kant blijken 302 en 307 redirects redelijk consistent.

Google beweert nochtans dat redirects geen invloed hebben op je rankings, maar dit lijkt dus niet echt te kloppen. Je moet alles van Google dan ook met een korrel zout nemen. Test het! Daar draait SEO om.

We zijn nog steeds aan het testen. Het zal nog even duren voor we een volledig overzicht hebben, maar we plaatsen geregeld updates over ons onderzoek. We blijven onze SEO resultaten opnieuw testen en in vraag stellen, aangezien Google quasi elke dag de regels aanpast.