SEO

De impact van Google Consent Mode op uw SEO
24/02/2024

De impact van Google Consent Mode op uw SEO

Wat is Google Consent Mode?

Google Consent Mode (v1), aangeboden door Google in november 2023, stelt website-eigenaren in staat om gebruikerstoestemming te beheren voor het gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën. Hiermee kunnen websites voldoen aan privacywetten zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie en de GDPR wetgeving in België, door gebruikers meer controle te geven over hun persoonlijke gegevens.

Recente Google updates in 2021
16/08/2021

Recente Google updates in 2021

De Google algoritmes en updates begrijpen, volgen en vervolgens je website aanpassen om beter gevonden te worden door middel van SEO en linkbuilding? Werk voor een SEO & linkbuilding specialist. De algoritmes van Google evolueren volcontinu en de zoekmachine wordt steeds slimmer. Speel je hier optimaal op in, dan stijg je in de rankings en is het mogelijk om je concurrenten achter je te laten. Alleen, daar kruipt aardig wat tijd in, tijd die je als ondernemer meestal niet hebt.

4 knappe SEO tools om pagina's sneller te optimaliseren
03/10/2018

4 knappe SEO tools om pagina's sneller te optimaliseren

Installeer 4 knappe online Link & SEO tools om sneller pagina's te analyseren en te verbeteren op gebied van interne links, no-follow links, broken links, redirects, http headers, linksterkte, trust enz. Pas de meest geavanceerde SEO metrics toe wanneer je surft en krijg sneller inzicht in de backlinks, Power*Trust, keyword ranking enz. Zelfs om rel-canonicals op te sporen kunnen we je helpen. 

Het belang van SSL voor je site en SEO
12/12/2017

Het belang van SSL voor je site en SEO

Met SSL wordt je vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden. Als je kiest voor de meest uitgebreide controle (EV) zien bezoekers van je website een groene adresbalk met je bedrijfsgegevens. Zo weten ze meteen met wie ze te maken hebben, cruciaal voor extra vertrouwen en daardoor meer omzet. En voor Google is het zeker pluspunt.

Denk 2 keer na voor je redirects maakt, sommigen geven er Google penalties door
01/12/2016

Denk 2 keer na voor je redirects maakt, sommigen geven er Google penalties door

Sommige redirects helpen je meer dan anderen

Sinds 2013 kunnen redirects voor het doorgeven van links, penalties veroorzaken in je rankings. In het verleden was er een SEO handigheidje en kon je domein redirects toepassen en alle positieve invloeden bekomen zonder penalty. Sinds 2013 en Penguin 2.0 is dit verleden tijd. Dit betekent dat alle satelliet domeinnamen of domeinen die je gekocht hebt voor je SEO en geredirect hebt voor penalties kunnen zorgen. Je site kan nog altijd goede links hebben, maar de links die geredirect zijn kunnen voor penalties zorgen. Daarom is een Linkdetox analyse van Link Optimizer een must-do voor elk geredirect domein. Zo ontdek je on- en offpage SEO problemen en merk je de Google penalties en nog veel meer op.