Met SSL wordt je vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden. Als je kiest voor de meest uitgebreide controle (EV) zien bezoekers van je website een groene adresbalk met je bedrijfsgegevens. Zo weten ze meteen met wie ze te maken hebben, cruciaal voor extra vertrouwen en daardoor meer omzet. En voor Google is het zeker pluspunt.

 

Veilige verbindingen met 3 SSL certificaten

Er zijn meerdere soorten SSL certificaten te koppelen aan je website. De beveiliging van deze SSL certificaten is verder gelijk, maar de toepassing en weergave kan verschillen. Hieronder vind je de meest gebruikte vormen terug. Er zijn er wellicht nog meer, maar wij beperken ons voorlopig op deze 3:

1. Extended validation (EV) én de groene adresbalk. Dit is aan te raden voor iedereen die een website heeft waarop bezoekers contactgegevens, inloggegevens, formulieren kan invullen en versturen. Niet alleen voor webshops, wat vroeger het geval was, maar tegenwoordig zowat iedereen kan best migreren naar deze meest veilige vorm.

Voordelen van deze EV Certification zijn:

 • Extra beveiliging, herkenbare groene adresbalk met bedrijfsgegevens
 • Controle domeinnaamhouder, bedrijfsgegevens én aanvrager
 • Meer vertrouwen: hogere omzet
 • Hogere waardering in Google

 

2. Organisation Validation (OV) SSL certificaat. Dit is een certificaat met bedrijfsgegevens zonder groene adresbalk. De bezoekers van een website kunnen met deze bedrijfsgegevenscontroleren of ze op de website van het juiste bedrijf zijn. De bedrijfsgegevens worden in het certificaat opgenomen, maar komen niet in het groen zoals dat bij EV certificaten het geval is.

Voordelen van deze OV Certification zijn:

 • Beveiligde verbinding, herkenbaar aan slotje 
 • Controle bedrijfsgegevens
 • Sneller geleverd en geïnstalleerd
 • Hogere waardering in Google

 

3. Domain Validation (DV) SSL certificaat. Certificaten met domein validatie bevatten geen bedrijfsgegevens. Er wordt alleen gecontroleerd of de aanvrager controle heeft over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. Het certificaat wordt door alle browsers vertrouwd.

Voordelen van deze DV Certification zijn:

 • Beveiligde verbinding, herkenbaar aan slotje 
 • Sneller geleverd en geïnstalleerd
 • Alsook hogere waardering in Google

 

Hoe komt dat het Google dit beter gaat waarderen in de rankings?

Begin januari 2017 heeft Google reeds aangekondigd dat bezoekers waarschuwingen zullen gaan krijgen wanneer ze websites bezoeken die niet beveiligd zijn met een SSL-certificaat. Eerst zou er gewaarschuwd worden als je probeert in te loggen op een niet beveiligde website of webshop, zoals nu soms al gebeurd wanneer Google denkt dat die site gehackt werd of wanneer die een penalty heeft gekregen, maar later zouden ze de bezoeker bij ieder bezoek waarschuwen of zelfs niet meer toelaten de site te bezoeken, thans niet via Chrome. 

Daarom draagt Google het SSL certificaat hoog in het vaandel, want beveiliging is super belangrijk, dit was allang zo voor alle heisa begon rond SSL en GDPR. Google heeft het gebruik van SSL gestimuleerd en geeft dit dan ook een serieus pluspunt in de vindbaarheid van je website.

Wens je meer info omtrent een SSL certificaat voor je site? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder.