Linkbuilding is een geweldig iets om je website beter vindbaar te maken en omhoog te stuwen in Google. Een goede linkbuilding strategie en een samenwerking met een professionele partij is wel een must, anders kan linkbuilding meer kwaad dan goed doen. Een samenwerking met een linkbuilding specialist garandeert je in ieder geval kwaliteit en resultaten. Maar hoe begin je er aan?

 

1. Zoek en start met het bouwen van krachtige en gezonde links

Bij linkbuilding gaat het niet alleen om de hoeveelheid links, maar vooral om de kwaliteit van deze links. Een goede linkbuilding strategie vertrekt dan ook vanuit deze visie. Kwalitatieve links zijn een must om te scoren in Google en kwaliteit valt dan ook te verkiezen boven kwantiteit. Linkbuilding is één aspect van de linkstrategie, linkdetox is net zo belangrijk. Het verwijderen van risicovolle linken zijn immers minstens zo belangrijk voor een gezonde linkbuilding strategie.

 

2. Volg je linkbuilding strategie nauwgezet op en herstel gebroken links

Een ander aspect van een linkbuilding strategie is het herstellen van gebroken links. Dit zijn links die naar jouw site linken, maar die uitkomen op een error-pagina van je site. Dit ontstaat meestal doordat sites/pagina's van je site bij vernieuwing veranderen van paginanaam en/of indeling structuur, maar meestal niet worden geredirect naar de nieuwe pagina. Met Link Juice Recovery kunnen we aantonen welke links er naar je site en/of subpagina's komen en die niet meer corresponderen met een bestaande pagina. Iedere link die eindigt in een 404 error of een andere errorpagina is een verloren link. Als je merkt dat je site met dit probleem kampt, los dit dan op me SEO-vriendelijke redirects voor de ontbrekende pagina’s. Een alternatief is om nieuwe content aan te maken op die pagina's. 

Google past continu zijn algoritmes aan, dus wij als linkbuilding specialisten moeten voortdurend vinger aan de pols houden en linkbuilding strategieën aanpassen. Linkbuilding is dan ook een voortdurend proces, maar op termijn brengt die meer op dan bvb Adwords.

 

3. Linkbuilding strategie uitbesteden? Kies voor een betrouwbare partij

In de sector zijn er heel wat cowboys, het is dus belangrijk om voor een betrouwbare partij te kiezen. Een partij die al jaren meegaat, bewezen resultaten heeft, tevreden klanten en vertrekt vanuit een degelijke linkbuilding strategie. Link Optimizer draait al heel wat jaren mee en heel wat klanten doen steeds opnieuw beroep op onze SEO diensten. Het spreekt voor zich dat zij de resultaten ervaren en consequent goed scoren in Google.

 

4. Begin vandaag nog met linkbuilding

Contacteer Link Optimizer vandaag nog en laat je linkprofiel analyseren. Link Optimizer kan onmiddellijk aangeven waar de mogelijkheden liggen, welke problemen zich voordoen en met welke linkbuilding strategie resultaten bereikt kunnen worden. Al na enkele maanden tekenen de eerste resultaten zich af en zie je je website stijgen in de rankings. We hoeven je vast niet te vertellen dat je een goede positie in de zoekmachines onmiddellijk voelt in je omzet.

Lees wat linkbuilding allemaal voor je kan betekenen en contacteer ons. Een goede linkbuilding strategie legt je geen windeieren.