Het Linkbuilding Woordenboek

We kunnen er goed weg mee, wij, specialisten in ons vak, maar voor u is het soms niet altijd even duidelijk wat we bedoelen. Hieronder vindt je alvast een heleboel woorden die we geregeld laten vallen op de linkbuilding blog en site. Daarom vinden we het nodig om u als bezoeker zo goed mogelijk te informeren met het Linkbuilding Woordenboek.

Welkom in de wondere wereld van link building!

 

Backlinks

Backlinks of gewoonweg links. Backlinks is de exacte benaming voor inkomende links, komende van andere websites naar jouw website.

Linkbuilding

Wat is linkbuilding? Linkbuilding is simpelweg het opbouwen of verzamelen van backlinks. Met linkbuilding ga je op zoek naar kwalitatieve en betrouwbare links, liefst zo relevant mogelijk met jouw activiteit. Linkbuilding is dé sleutel voor topscores in Google. 

(Back)link profiel

Een backlinkprofiel of gewoon linkprofiel is een benaming voor dit onderdeel. Een sterk en gezond linkprofiel zorgt voor goede rankings. Een zwak of risicovol linkprofiel kan dalingen en penalties veroorzaken.

Deeplinks

Deeplinks zijn links die naar een subpagina van je website linken. 

Excessive sitewide links

Excessive sitewide links zijn links in de navigatie, de header en de footer area dat aanwezig is op een hoog aantal pagina’s binnen hetzelfde domein.

Linkanalyse

Een linkanalyse is een analyse van alle links van je linkprofiel. Hierin worden alle links die linken naar jouw site geanalyseerd en beoordeeld op de kwaliteit ervan. Bij Link Optimizer gaan we nog een stap verder, wij kunnen exact te weten komen welke links risicovol zijn voor je site en verwijderd moeten worden.  

Link authority

Link Authority of link autoriteit bepaalt de autoriteit van de link. De autoriteit van de link gaat samen met de Link Power. Net zoals Google voor bepaalde zoekwoorden een website als autoritair aanziet en daarom de eerste plaats toekent en zelfs site links. Zo'n sites zijn gezond en hebben krachtige links opgebouwd door de jaren heen en zijn/worden daardoor als autoritair aanzien.

LINK POWER*TRUST

LINK Power*Trust is de vervanger van PageRank. Met deze nieuwe metric kunnen we de totale impact van uw links beoordelen. Het is de Link Power vermenigvuldigd met de Link Trust (betrouwbaarheid) van een link.

Link velocity

Link velocity is de groei of verlies van links over een bepaalde tijdsperiode. Een website heeft een constante aangroei van links nodig.  Drastische zaken kunnen je ranking doen dalen. Google gebruikt linkgrow trends om te checken of er geen manipulatie van het algoritme is. Als je backlink profiel te snel groeit, kan je website een penalty krijgen. Ben je te traag, dan kom je nooit op de eerste pagina.

Link juice

Link juice betekent een volledig verlies aan kracht en autoriteit van links. Wij kunnen aantonen welke links er naar je site en/of subpagina's komen en die niet meer corresponderen met een bestaande pagina. Iedere link die eindigt in een 404 error of een andere errorpagina is een verloren link. Als je merkt dat je site met dit probleem kampt, los dit dan op me SEO-vriendelijke redirects voor de ontbrekende pagina’s.

Google Penalty

Als we over een Google Penalty spreken, hebben we het over een soort afstraffing door Google omdat je de regels aan je laars lapt. Wanneer je een penalty krijgt merk je dat meestal op door plotseling hard naar beneden te tuimelen in de rankings of zelfs helemaal onvindbaar. 

Google Penguin

Wat is er nieuw aan Google Penguin en hoe ga je er mee om? Je leest er hier alles over >>

Linkdetox

Wat is linkdetox? Linkdetox is het verwijderen van risicovolle links die linken naar je site. Iedere link is afhankelijk van een aantal regels waardoor het al dan niet als risico kan worden beschouwd. Dit zijn dezelfde regels die Google toepast in haar algoritme om het linkprofiel van je site te beoordelen.