De NoFollow tag is een manier dat webmasters toelaat om zoekmachines te vertellen ‘Volg geen links op deze pagina’ of ‘Volg deze specifieke link niet’. Een link kan een of meerdere rel attributen bevatten. Rel = relatie. Deze attributen zijn er om de relatie met de link beter te definiëren.

De waarde van NoFollow Links

Wat de waarde van NoFollow links nu precies inhoudt heeft al tot heel wat hevige discussies geleid onder online marketeers en SEO’ers. Sinds Google Pinguïn in 2009 van start ging, zijn links en de waarde van die links centraal komen te staan. Sommigen beweren bij hoog en laag dat de impact van NoFollow links waardeloos is. Toch blijven andere Die-Hard SEO’s vasthouden aan eerdere Google Statements dat NoFollow links of spammy NoFollow links geen gevaar kunnen zijn voor een Penalty zoals Matt Cutts zei in 2013 in zo’n statement: “Typically, NoFollow links cannot hurt your site”.

Het aanpassen van betaalde of spammy links in directories en blogs heeft niet altijd effect. Het algoritme van Google is gefocust op het detecteren van spam intentie. We hebben al dikwijls voorbeelden gezien waar spammy en onnatuurlijke links als NoFollow werden ingesteld en toch bleef Google ze aanzien als erg onnatuurlijk.

Met Linkdetox van Link Optimizer kunnen we die voor u uitzoeken. Onze tools kunnen NoFollow links prima detecteren of uitsluiten.

Linkdetox Risk

Hoe reageert de SEO community ?

In 2017 werden 181 SEO’s en online marketeers gevraagd wat zij er nu van vinden. 52,75% vond dat NoFollow links je positie in Google kan schaden, dus het analyseren ervan is belangrijk. De overige deelnemers vond dat NoFollow links op geen enkele manier schade kunnen toebrengen.

Wij behoren tot de 53% en willen onze visie hierover meegeven. Krijg je een NoFollow link op een topic pagina, van en naar goeie content, doe zo verder! Het hebben van NoFollow links in je linkprofiel was al natuurlijk in 2009 en nu nog meer. Wat je best doet is ze steeds controleren op spam of andere negatieve factoren.

Wil je meer te weten komen over hoe jouw linkprofiel eruit ziet ? Contacteer ons voor meer info.